Cæsarsalat med laks og posjert egg

2 personer

2-3 laksefileter
1 ts nøytral olje
1 klype salt
Nykvernet pepper
1 pakke bacon, kuttes i små biter
2 egg, posjerte
Romanosalat eller hjertesalat, det du liker best
200 g cherrytomater, delt i to
1 avokado, skivet
50 g revet parmesan
Glutenfrie krutonger, valgfritt

Dressing:
60 g majones
60 g laktosefri eller vanlig gresk yoghurt. Kan også bruke rømme.
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, knust
3-4 ansjosfileter, finhakket
1 ss sitronsaft
2 ss revet parmesan
salt og pepper

Krydre laksen med salt og pepper. Varm opp stekepannen på middels varme.

Vent til pannen er varm nok før du har i nøytral stekeolje og deretter legger i laksefiletene. Legger du filetene for tidlig i pannen, starter stekeprosessen før pannen er klar, og filetene kan bli tørre. Har du for høy temperatur, risikerer du at fisken får en fin farge utenpå, men er for rå inni.

Stek laksen i 2-3 minutter på den ene siden før du snur fileten. Stek så den andre siden i like lang tid og du får en perfekt stekt laksefilet med en gyllen stekeskorpe og en passe rå kjerne.

Samtidig som laksen steker, kan du posjere egg og steke bacon.

Slik posjerer du egg:
-Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker.
-Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
-Posjér eggene (dvs la eggene stivne i vannet) i 3-4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann med en hullsleiv.
-Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.

Til Caesar-dressingen:
Bland sammen majones, yoghurt, olje, hvitløk, ansjos, sitronsaft og parmesan. Visp til den er godt blandet; tilsett salt og pepper etter din smak, og visp igjen.

Lag salaten:
I en stor bolle, bland salaten med avokadoen, tomater, parmesanost og krutonger. Topp med laks, bacon og egg. Hell over dressingen; topp med krutonger og server!