Svinefilet med grønnpeppersaus

4 personer

700 g svin indrefilet
1 liten løk
3 hvitløksfedd
3 dl laktosefri matfløte eller vanlig, kan også bruke kremfløte
1,5 dl laktosefri creme fraiche eller vanlig
3 ss glutenfri soyasaus
2 ss dijonsennep
1 ss grønn pepper, hel
1-2 ss oksefond
Smør til steking
Salt og pepper

Sett ovnen på 150 grader. Bruk en mortel og knus halvparten av den grønne pepperen, la resten være hele.

Finhakk løk og hvitløk og fres på medium varme til løken er blank og myk. Tilsett matfløte, creme fraiche, soyasaus, dijonsennep, grønn pepper og oksefond. Visp sammen og smak til med salt og pepper.

Ha svinefileten  i en ildfast form, hell sausen over. Sett i ovnen og la den stå i en time. Bruk gjerne steketermometer, 70 gr rosa og 76 gr gjennomstekt.

Ta ut svinefileten, la den hvile noen minutter før den skjæres i skiver. Legg den tilbake i sausen.

Server med ønsket tilbehør.